A A A Normal Lo-Fi 6 stjerner
Preikestolen © Perly Berge
Du er her: Framsida

I haustferien er det arrangement kvar dag på kulturhuset.

Onsdag 7. okt kl 12 : Skromlehjulet figurteater med familieforestillingen «Per Spelemann jorda rundt»

Mitt navn e Per spelemann kem e du.png

Dokketeaterstykket set søkelys på dagens norske virkelighet der fleire forskjellige kulturar møtes og må finna ein  mulighet for sameksistens og gjensidig berikelse, respekt, toleranse og innordning.

Reefat er nyinnflytta i nabolaget til Anne Knutsdotter og Per spelemann. Han representerer ein tradisjonell mann fra Egypt. Han  kan vise kulturelle kunster fra sitt eige land og har sine eigne marionetter. Reefat kjem i kontakt med Per og Anne og utveksle sang og musikk. Det blir ei utfordring når våre Norske figurer skal lære seg sufidans og spille med Egyptiske marionetter. Refaat får også store utfordringar når han skal lære å gjøre feks hallingspretten: Spenne hatt ned fra en stokk som Anne holder opp. Sammen finn dei ein måte å samarbeide på i sine kulturelle prestasjonar. Etterkvart utvikles gode vennskap og kanskje blir det litt romantikk og?

Dei som er med :

Sissel   Kjersti    Riyan Refaat dukkespiller og skuespiller. Ansatt ved Cairo Stats dukketeater og har jobbet som utøvende kunstner i mer enn 20 år .

 

 

 

Fredag 9. okt kl 12 på biblioteket Villmarksjenta Maria Grøntjernet som elske friluftsliv.

 Villmarksjenta Maria Grøntjernet fortel om sine flotte opplevingar ute i naturen. Alt som 14 åring gjekk Maria Noreg på tvers på 50 dagar.  Seinare har det blitt mange turar.  Foredraget til Maria er basert på det å fylgja draumane og ha trua på seg sjølv og motivasjonen som ligg i ein langtur !   Foredraget passe for deg som og like å gå på tur eller som treng inspirasjon for å få turglede ! 

Ungdommar som like naturopplevingar er spesielt velkomne !

 

Sjå fullstendig program her.

 

Web levert av CustomPublish AS Innlogging intranett